10 съвета за избор на подходящите за вас камери за видеонаблюдение

10 съвета за избор на подходящите за вас камери за видеонаблюдение

Изборът на правилните охранителни камери е решение, пред което са изправени бизнеси от всякакви размери и от всички отрасли.

Но с развитието на наблюдението и напредъка на софтуера камерите за видеонаблюдение носят бизнес ползи далеч отвъд сигурността. В резултат на това правилният избор може да има по-дълбоки ползи от всякога.

По-долу са 10 въпроса, които бизнесът трябва да си зададе, преди да инвестира в нова система за наблюдение.

 

  1. Трябва ли камерите да бъдат дискретни или да действат като визуално възпиращо средство?

Местоположението и това, което трябва да наблюдавате, ще определи дали са необходими явни или дискретни камери. Бокс камерите могат да бъдат едни от най-големите и очевидни, напомняйки на хората, че са наблюдавани и намалявайки шанса за кражба.

Куполните камери са най-добри за използване по усмотрение поради тяхната малка половин сферична форма - ултракомпактните модели са толкова малки, че могат да се поберат в дланта на ръката ви. И накрая, камерите PZT (Pan Tilt Zoom) са добри за наблюдение на обширни зони и лесно проследяване на обекти.

  1. Ще се използват ли охранителните камери на закрито или навън?

Въпреки че повечето съвременни камери могат да се използват както отвътре, така и отвън, важно е да се вземат предвид функции като монтаж и корпус. За използване в изключително студена среда, изборът на камера с траен дизайн и вграден нагревател означава, че тя ще има способността да стартира и работи въпреки температурата.

В отрасли като транспорта например е важно също така да се избере надеждно решение за видеонаблюдение, което може да работи надеждно в сурови условия и където може да има високо ниво на вибрации.

Но не само външните камери може да се нуждаят от екологични жилища. В индустриална среда като фабрики например може да се наложи камерите да бъдат защитени от дървени стърготини.

В кухните на ресторантите също е важно да се гарантира, че камерата е защитена от мазнини, а в баровете и клубовете фактори като димни машини и разляти напитки могат да повлияят дали е необходимо жилище.

  1. Колко голяма площ искате да покриете?

Областта, която искате да покриете със система за наблюдение, ще определи най-добрите камери за използване и типа мрежа, от който се нуждаете. Полезно е да се изготви план на подовата площ, за да се оцени количеството и видовете необходими камери.

PTZ камерите работят най-добре за по-големи площи, предвид големия им обхват на видимост и възможността за увеличаване на конкретна дейност. С Canon широкоъгълните изгледи до 112 градуса ви позволяват да наблюдавате огромни площи само с една камера.

Това означава, че мрежите за наблюдение могат да бъдат създадени с по-малко камери за видеонаблюдение, като се намалят разходите. Дори при най-широките ъгли на видимост качеството на изображението остава впечатляващо.

За сравнение, по-малките площи вероятно ще изискват само статични камери. Има и различни видове мрежи, които са необходими в зависимост от размера на площта, която искате да наблюдавате.

Повечето фирми ще се нуждаят само от LAN мрежа; обаче големите мрежи ще изискват WAN мрежа.

  1. Колко яснота и детайлност на изображението ви трябват?

Размерът на областта, която искате да наблюдавате, ще определи разделителната способност, от която се нуждаете. Например, широките търговски площи ще изискват камери с висока разделителна способност, за да се гарантира, че качеството на изображението не се нарушава при мащабиране.

Като алтернатива, по-малките зони като офиси или приемни обикновено изискват само камери с ниска разделителна способност. Не винаги случаят е, че камерата с най-висока разделителна способност е най-добрата за всяка ситуация.

Вместо това е по-добре да оценявате всяко пространство едно по едно, като харчите парите си ефективно.

5. Какви са условията на осветление?

Важно е да тествате камери, за да видите кои модели работят най-добре в условията на осветление, налични във вашите помещения. Зоните отвътре и отвън ще изпитват различно количество слънчева светлина през целия ден, да не говорим през цялата година, когато сезоните се сменят.

Мисленето за това къде ще бъде светлината е жизненоважно. Например, ще има ли отражение от пода?

Има ли силно задно осветяване, създаващо отблясъци? В среди като нощни клубове осветлението със стробоскоп може да има ефект върху камерата.

За щастие има разнообразие от технологии, които ще гарантират, че ще заснемете използваеми кадри в редица условия на осветление. Технологията за филтриране на светлина като IR филтри и изкуствени осветители може да усили или намали количеството светлина, достигащо до сензор, създавайки по-ясни изображения през деня и нощта. 

  1. Важно ли е аудиото?

Интегрирането на аудиото в система за наблюдение дава възможност на персонала да чува и говори с възможни извършители. Може лесно да се интегрира със системи за управление на видео.

От гледна точка на наблюдение може да се използва и като независим метод за откриване, задействащ записи и аларми, когато аудиото премине определен праг. 

  1. Ключът за мащабиране ли е? Ще трябва ли да добавяте още камери с течение на времето?

Наличието на гъвкава и мащабируема система за наблюдение е важно. Проблемът с традиционните системи за видеонаблюдение е, че те са затворена верига, което означава, че всичко е здраво свързано и трудно за мащабиране.

Поради това е важно да изберете IP камери, които се свързват през безжична мрежа, което ви позволява лесно да разраствате и мащабирате всяка инсталация, както ви е необходимо. Добавянето на IP камери към мрежата работи по същия начин като добавянето на телефон към VOIP мрежа - това е просто и лесно и няма кабели за промяна или актуализация. 

  1. Кои части от вашия бизнес биха могли да се възползват от ефективно наблюдение и наблюдение?

Системите за наблюдение са в полза на бизнеса, като не само следят кражбите, но повишават безопасността на персонала и потвърждават инциденти. Със знанието, че са защитени, служителите са по-склонни да се чувстват в безопасност.

Изобразяването на събития, осигурени от система за наблюдение, е ценно и за потвърждаване на инциденти като кражби, насилие на работното място, имуществени щети и вандализъм. Тази информация е от съществено значение при искове за щети или докладване на правоприлагащите органи.

Но наличието на добра система за наблюдение може да донесе ползи не само по отношение на сигурността и мониторинга, но и по-широки бизнес операции и анализи.

В индустрии като търговията на дребно например способността на системите за наблюдение да предоставят данни и прозрения за клиентите променя начина, по който работят не само отделите за сигурност, но и маркетинг, обслужване на клиенти и ИТ отдели, предоставяйки ценна информация за значително подобряване на клиентското изживяване и рентабилност.

Например разбирането как клиентите се движат в магазина е от решаващо значение за начина, по който продуктите са разположени в магазина, а разширените функции като разпознаване на лица могат да се използват за оценка на атрибути като пол и възраст на купувачите.

Тези възможности могат да позволят на собствениците на магазини не само да разберат по-добре профила на своите купувачи, но те също така позволяват да се приложи целенасочена реклама, която да помогне да се покажат най-подходящите продукти на целевия им пазар. 

  1. Какви предизвикателства искате да преодолеете с видеонаблюдение? Може ли VMS анализът да помогне?

Ефективната VMS система е от съществено значение, като се има предвид, че средният период от време, който някой може да фокусира върху видеозаписи, е само 20 минути. VMS или вградените анализи могат да ви предупреждават за подозрителна дейност и да прилагат анализи, подобрявайки начина, по който управлявате бизнеса си.

Вградените в системата за откриване на движение и интелигентни алгоритми предоставят полезна, действаща информация, като общия брой хора, които влизат в магазин. В сравнение с продажбите търговците на дребно могат да оценят процента на конверсия и най-доброто време на деня за промоции. 

  1. Как да изберем подходящо VMS решение

Важно е изискванията на системата за управление на видео, включително как планирате да я използвате, да бъдат проверени ясно по време на етапите на планиране. Основните проблеми, които са предизвикали покупката на система за наблюдение, ще очертаят аспектите на VMS решение, от което се нуждаете.

Като пример, хората, които пътуват или имат много сайтове за управление, може да се нуждаят от възможност за достъп до своята система за наблюдение от всяко място. Следователно всяко VMS решение трябва да бъде съобразено с вас и вашия бизнес.

Лесно управляеми и бързи за инсталиране камери може да намерите в Онлайн магазина на - HaliBG.com